Египетското правителство забрани носенето бурка , покривало, което закрива напълно

...
 
Египетското правителство забрани носенето бурка , покривало, което закрива напълно
Коментари Харесай

Египетското правителство забрани носенето на бурка в училищата

 

Египетското държавно управление забрани носенето бурка, було, което закрива изцяло лицето, в учебните заведения, заяви Българска телеграфна агенция

Правилото е залегнало в наредбата на Министерството на образованието за униформите в обществените и частните учебни заведения през идната образователна година, която стартира на 30 септември.

Ресорният министър Реда Хегази уточни, че девойките и девойките могат да носят кърпа, която покрива косите, като цветът й дава отговор на разпорежданията на съответните просветителни ръководства. Родителите би трябвало да са наясно с избора на щерка си и би трябвало да се погрижат той е изработен без напън или насила от друго лице.

Хегази прикани учителите, изключително тези, които преподават арабски език, вяра, социология и логика на психиката, да ползват решението с приемливост и схващане и в сходство с възрастта на ученичките.

Забраната на бурката, която има надълбоко обичайно значение за огромна част от мюсюлманките, провокира противоположни реакции на поддръжка и отменяне в обществените медии. Според критиците ограничаването нарушава религиозната независимост, обезпечена от египетската конституция.

Редица просветителни институции в Египет към този момент постановиха възбрана на носенето на бурка. Сред тях е Университетът в Кайро, който забрани на дамите преподаватели да покриват лицата си през 2015 година. Решението беше доказано от съда през 2020 година, напомня изданието.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР